Despre mine

 

„Bună ziua, săru’mâna și hai salut! Numele meu este Cătălin (Ioniță) și sunt șoferul dumneavoastra pentru …” călătoria ce îmi voi da toată silința să v-o fac cât mai plăcută, relaxantă si nu în ultimul rând, cât mai aducătoare de zâmbete, invitându-vă să parcurgeți acest blog …… resuscitat dupa aproximativ 10 ani. Îmi doresc să vă ofer aici informații sub formă de articole, fotografii, dar si conținut video, care să vă determine să reveniți mereu cu mare drag și dorință de deconectare de la cotidian și conectare la o sursă de informații utile și aducătoare de zâmbete. 🙂

Inițial, recunosc că m-am tot gândit și frământat cum să fac ca să restaurez vechiul meu blog și să îl pun pe roate de unde rămăsese, gândindu-mă la multele articole scrise din suflet și pentru suflet/e, dar și pentru minți luminate și deschise :), având chiar o mică nostalgie după o mare parte dintre acestea.

Cu toate acestea, având în vedere că acel blog data de prin anul 2007-2008, adică de pe vremea când aveam vârsta de 25-26 de ani, iar resuscitarea acestuia am reușit sa o fac la începutul anului 2022 (fix în prag de Valentine’s Day, o spune veșnicul îndrăgostit din mine ce încă trăiește ascuns undeva în sufletul meu …… de 40 de ani, o lună si 13 zile 🙂 ), realizez și trebuie sa accept că nici eu nu mai am vârsta tinereții, fiind deja un cu totul alt personaj față de cel de atunci, posesor de alte gândiri, valori si experiențe de viață. Dacă atunci eram „Cătălin cu textele”, de aproximativ 11 ani m-am reprofilat pe un alt tip de comunicare, și anume cea prin imagini/fotografie. Acest lucru a venit poate și ca o confirmare a vechiului proverb chinezesc, și anume „o imagine valoreaza cât o mie de cuvinte”. Deci dacă înainte vorbeam mult, o fac și acum, dar îmi place de foarte multe ori să mă exprim prin imagini care să prezinte sentimentele și trăirile ce nu prea merg povestite prin cuvinte. 🙂

Legat de această activitate pe care o desfășor de mai bine de 10 ani, meționez că am fost plecat chiar și pe vase de croazieră ca fotograf în 2015 și 2016, și trebuie să subliniez faptul că numele meu de fotograf este Cătălin PhotoArt (deoarece fotografia pe care o captez, încerc mereu să o duc la nivelul de artă). În plus, „Cătălin cu textele” a realizat și povestea de marketing a nașterii lui Cătălin PhotoArt, o poveste foarte interesanta sau chiar #mishto spun mulți dintre cei care o aud. Totuși, povestea nașterii lui Cătălin PhotoArt o voi prezenta într-un articol separat.

Legat de activitățile mele de zi cu zi, începutul acestei prezentări ce apare între ghilimele, este inspirat de textul pe care îl folosesc foarte des în activitatea de ride(&smile) sharing ce o desfășor de aproape 3 ani. În urmă cu 3 ani, dorind ca să revin în București după o pauză de 8-9 ani, am decis să mă întorc aici, dar având nevoie și de o sursă de venit, am decis să fac Uber până îmi voi găsi un loc de muncă pe domeniul meu inițial de activitate (marketing, comunicare si PR). Recunosc totuși, că după ce am vazut cât de mishto este să lucrezi după propriul program și fără șefi, dar și putând foarte ușor să ma ocup și de hobby-ul meu: fotografia, am preferat să rămân activ doar pe activitățile aducătoare de satisfacții morale în primul rând: ridesharing pentru Uber și Bolt, fotografie, dar și dezvoltarea unor proiecte mishto mai vechi și destul de mult influențate de pandemia ce a afectat întreaga omenire în ultimii aproape 3 ani. Tocmai acest proiect mishto a transformat activitatea de ridesharing pe care o desfășor, în activitate de ride(&smile)sharing, deoarece am descoperit ca eMishto să aduci un zâmbet în plus oamenilor necunoscuți cu care interactionezi zilnic. Poate tocmai flexibilitatea acestor activități pe care le desfășor, au favorizat și decizia resuscitării …… „blogului adolescentului de 40 de ani” (această sintagmă cred că a fost influențată de titlul filmului Virgin la 40 de ani …..  pentru că pe 31 decembrie 2021 am schimbat prefixul din 3 în 4 și am zis să îmi fac un cadou prin redeschiderea blogului experiențelor și trăirilor mele de zi cu zi, începând de astazi, 13.02.2022, înainte 🙂 )