Un alt tip de comunicare

0
175

Pe la inceputul lui 2009 am reusit sa demarez un proiect mai vechi al meu care a pornit de la afinitatile muzicale pe care le avem cu totii, dar si de la faptul ca de multe ori sunem pusi in situatia de a merge in diverse locuri unde avem acces la internet, dar nu avem disponibila muzica ce ne place si ne relaxeaza. Asa am zis ca ar fi interesant sa fac un blog de muzica in care sa pun muzica ce imi place mie pentru a o putea accesa in acele momente cand sunt plecat in diverse locuri in care am internet, dar nu am luat si “muzica mea” …… de suflet .

Asa ca am demarat proiectul acesta pe WordPress, si am inceput sa postez melodii ce imi plac, dar si ce se potriveau la starile mele din momentul in care le puneam. Pe WordPress reuseam sa le pun doar prin intermediul site-ului YouTube.

Avand in vedere ca in aceeasi perioada ajunsesem sa fiu si cu o fata ce era in alt oras decat mine, dar care stiam prea bine de la ea ca intra chiar de cateva ori pe zi pe blog pentru ca ii placea muzica ce o puneam acolo, am inceput sa ii transmit direct prin intermediul lui ceea ce vroiam sa ii spun, chestii gen “te iubesc”, “m-e dor de tine”, “somn usor” sau “vise placute”, dar folosind melodii ce au ca titlu mesajul ce doream sa i-l transmit! Oricum faceam acest lucru avand grija sa nu dau prea multe detalii pentru toti cei care ajungeau pe blog, asa ca puneam doar cate un titlu pe care sitam ca Ea il intelegea si stia ca ei ma adresez.

Intr-o zi, relativ de curand, am gasit un citat de la VICTOR HUGO ce spune ca ”Muzica exprima tot ceea ce nu poate fi exprimat in cuvinte, dar pe care nu poti pastra linistea”, iar de la el am facut o mica asociere cu ceea ce ajusnsesem sa fac eu prin blogul meu de muzica si am asa am ajuns la concluzia ca este super misto sa se comunice prin muzica cu cei din jur, dar mai ales cu persoana iubita. Intr-adevar este o chestie foarte deosebita si am constinetizat si mai bine acest lucru atunci cand am facut si pe Facebook un grup care poarta numele blogului, si anume CFC RELAX. Acest nume vine de la “C(antecele) F(ac) C(omunicarea) Relax(anta), dar eu unul l-am si catalogat ca fiind blogul trairilor mele (din acest motiv chiar am facut o adresa folosind blogul meu oficial, cel de fata adica, care redirectioneaza catre muzicasivideo.wordpress.com, si anume www.catalinionita.ro/trairi. ;))

Invitatia pe grupul de pe Facebook am facut-o folosind si sloganul Facebook si ea spune “DACA PE FACEBOOK COMUNICI MAI USOR CU OAMENII DIN VIATA TA, PE CFC RELAX COMUNICI MAI FRUMOS CU EI, PRIN MUZICA”    (Facebook foloseste in promovarea lor primul text din invitatia mea: “Pe Facebook comunici mai usor cu oamenii din viata ta“). Am fost foarte incantat de ideea mea abia dupa ce o persoana foarte apropiata si pe parerile careia pun foarte mare pret m-a felicitat sincer pentru ideea mea si mi-a zis ca i se pare foarte misto. Chiar persona respectiva mi-a si dedicat o melodie, singura de altfel, care face trimitere la un episod mai urat din viata mea, dar eu unul am intuit de cand am vazut-o ca imi este adresata mie ….. lucru pe care mi l-a confirmat si ea ultierior. :)

Imi aduc aminte ca si atunci cand m-am intalnit cu Cornel de la VUNK, in cele cateva minute de conversatie, am ajuns sa discutam si de blog, iar el mi-a spus ca in ceea ce priveste blogul, si-ar face si el unul, dar ca nu si-a facut inca deoarece nu vrea sa fie ceva banal, cum are toata lumea, ci ca ar dori ceva “mai altfel”, sa foloseasca o idee mai originala. Atunci i-am zis si lui de aceasta mica “inventie” a mea, sa ii spun asa, si a lasat sa para ca ii surade ideea. Mai precis i-am sugerat ca ar putea sa isi faca un blog in care sa comunice ceea ce are de comunicat intr-un mod mai subtil, folosind muzica …. atat cea de la VUNK (care din cate spune el,  este facuta numai din intamplari reale), dar si de la alti artisti autohtoni sau nu. Chiar a parut incantat de idee si a spus ca ar fi o idee interesanta …….. si noua, dar ca o sa o analizeze cand o sa aiba timp! Acum sa vedem daca o sa faca isi faca blog prin intermediul caruia sa comunice ceea ce are de comunicat prin muzica …….. macar intr-o rubrica micuta, dar cans s-o mai linisti dupa ce o sa termine “nebunia” cu “ARTIFICII PE TAVAN’ din albumul “CA PE VREMURI” ;)

In orice caz multe dintre proiectele mele le-am asociat cu cate o melodie care se potrivea foarte bine proiectului si cu ajutorul deja clasicului MOVIE MAKER, pentru mine cel putin, imbinam pozele ce reprezentau proiectul cu melodia asociata si ulterior o “urcam” pe YouTube ….. ca sa promovez proiectul si pe blogul CFC RELAX! :) Interesant cu acest blog a fost faptul ca nu l-am promovat deloc, iar inca de pe la inceput tin minte ca am avut trafic maricel. Mi-a ramas in minte o “explozie” de trafic intr-o zi, pe la inceput chiar, cand aveam traficul mediu de aproximativ 30 vizionari pe zi, iar “explozia” a fost de 92 vizionari, daca nu ma insel. In orice caz am fost atat de incatat incat am facut un print screen la monitorizarea traficului pe blog si am pus un articol in care am pus dovada alaturi de o melodie bineinteles! Melodia a fost “THANK YOU FOR LOVING ME” a lui Bon Jovi …… ca si dedicatie pentru cei care au ajutat la realizarea respectivului trafic! ;)

Avand in vedere multe dintre noile curente din advertising, PR si comunicare, chiar m-am gandit ca as putea infiinta un nou serviciu de facut publicitate prin muzica. Adica, dupa cum a procedat Kiss Fm si Prima TV cu refacerea piesei “Mi-e dor” a trupei VOLTAJ, cam acelasi lucru sa faca si agentia mea. Sa inlesneasca mai exact o astfel de colaborare intre trupele muzicale si clientul ce doreste sa se promoveze prin muzica ce “prinde” la public si chiar sa faca si textele ce sa fie puse in melodiile lor! Apropo de adaptat versurile unor melodii pe o situatie din viata mea imi aduc aminte ca am adaptat versurile de la una dintre piesele mele favorite de la VUNK cand faceau cei de la Guerrilla de Dimineata un concurs prin care cereau oamenilor sa fredoneze o melodie. Auntic m-am gandit sa ii sun si eu, dar am gresit ca nu am facut-o pana la urma, in care sa cant: “Sunt tare dus cu …. CAPUL, dar MAI SPER SA MA REPAR, diminetile eu zbor de la club cu 200 la ora beat in ultimul hal, daca m-ar vedea CEI DE LA GUERRILLA, AR UITA SI DE RADIO, MI-AR DA MIE MICROFONUL SI-ASCULTATORII, doar sa fuga EI cu machinaaaa, dar n-am si eu regina mea si doare, ca nu stiu drumul pan’ la ea si-mi pare …..” :). Ce este cu majuscule este “adus” de mine nou in textul original al melodiei ca sa transform mai bine pentru a castiga concurul de la Guerrilla. Melodia REGELE SOSELELOR refacuta de mine, chiar cred ca m-ar fi ajutat sa castig asa cum o refacusem! :D

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here